Maastricht vraagt met deelname aan ‘Orange the World’ aandacht voor geweld tegen meisjes en vrouwen

© ING Image

Maastricht -

Maastricht kleurt vanaf vrijdag 25 november oranje. Dat heeft niets met het WK voetbal in Qatar te maken, maar met de jaarlijkse, internationale campagne ‘Orange the World’, die oproept geweld tegen meisjes en vrouwen te voorkomen en bestrijden.

Redactie

In de provinciehoofdstad zullen onder meer het gemeentehuis, provinciehuis, Theater aan het Vrijthof en de faculteit Rechten van Universiteit Maastricht oranje kleuren.

Lees ook: Details zedenzaak vlak over de grens in Duitsland schokken experts: meisje werd tientallen keren verkracht door stiefvader

Actie

In het kader van de campagne zullen organisaties Zonta Mergelland en Soroptimisten Maastricht met krijtverf het telefoonnummer van Veilig Thuis (0800-2000, red.) op stoepen en straten spuiten. We delen folders en gadgets uit om in gesprek te komen met het publiek. „Zo vragen we aandacht voor het probleem en proberen we om zo veel mogelijk mensen medestander te maken”, is de achterliggende gedachte.

Op orangetheworld.nl is meer informatie te vinden en kunnen mensen een ‘medestanderspledge’ ondertekenen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal