De Limburger belicht met project De Kloof de grote maatschappelijke verdeeldheid

Verslaggever Paul van Gageldonk. © De Limburger

Maastricht -

Zijn we het in deze tijd nog überhaupt ergens over eens? En, als het antwoord ontkennend is, wat betekent dit dan voor onze Limburgse samenleving? Onder de naam De Kloof verkent De Limburger het door tegenstrijdigheden verdeelde landschap.

onze redactie

Het journalistieke project brengt ons bij Limburgers van alle rangen en standen, mensen die aan de knoppen zitten en zij die dat zouden willen, (ervarings)deskundigen en analytici. De komende tijd belichten we in deze reeks onder meer de grote maatschappelijke verdeeldheid die niet alleen in Nederland zichtbaar is. Ook schrijven we over nepnieuws en vertellen mensen hoe zij hun huidig leven zien, waarmee ze worstelen en wat hen hindert of vrolijk maakt. Een podcast, gemaakt door verslaggevers Judith Janssen en Jos van den Camp, is ook onderdeel van De Kloof.

Voorbeeld

Verslaggevers Paul van Gageldonk en Jimmy Leenders dompelen zich onder in Maastricht. Binnen twee bushaltes van elkaar verwijderd leven mensen in totaal andere werelden. De een is blij als er eten op tafel staat en de verwarming brandt. De ander foetert over het werk van de binnenhuisstylist. Samen ontmoeten ze elkaar in dezelfde supermarkt. Paul en Jimmy berichten.

‘De kunst van het oneens blijven, beheersen we die nog? Zijn we het in dit land, in Limburg, nog überhaupt ergens over eens?’, schreef adjunct-hoofdredacteur Henk Driessen onlangs in een abonneenieuwsbrief. ‘Klimaat, economie, stikstof, boeren, vaccineren, gasprijzen, Europa… Allemaal vinden we iets, op luide of gedempte toon. De verschillen lijken groter dan ooit. De zorgen ook. Je hoeft niet Nostradamus te heten om te weten dat de omgekeerde driekleur nog wel even wappert.’

Op limburger.nl/dekloof zullen alle verhalen (incl. podcasts) te lezen zijn.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal