Tigers Roermond na ruime zege in Eindhoven vrijwel zeker van kampioenspoule

Tigers Roermond viert de zege in Eindhoven. © Arjan Meuwissen

Eindhoven -

Tigers Roermond heeft de uitwedstrijd tegen het laag geklasseerde ZVV Eindhoven met duidelijke cijfers gewonnen: 7-2. Taoufik Chadli was met drie treffers de meest opvallende speler. Door deze zege handhaaft de Roermondse ploeg zich in de top van de ranglijst op een plek die goed is voor de kampioenspoule.

Tjeu Stemkens

Voor het begin van de wedstrijd had trainer Hicham Ben Hammou de zaken al duidelijk gesteld. „Dit is voor ons een cruciale wedstrijd. Als we die winnen zijn we praktisch zeker van een plek bij de eerste acht. Alleen moeten we ons niet laten verrassen door een lager geplaatste ploeg. We moeten zelf veel aan de bal zijn.”

Tigers begon zeer geconcentreerd aan de wedstrijd. De ploeg speelde in de beginfase zakelijk, was defensief sterk en liet goed de bal rondgaan. In de eerste helft ontpopte Taoufik Chadli zich als de gevaarlijkste speler. Hij zette Tigers met twee doelpunten vrij vroeg op voorsprong. De thuisclub scoorde nog wel tegen, maar de Limburgers gingen door een treffer van Solaiman Ramdani met 1-3 de rust in.

In de tweede helft voltooide Chadli zijn hattrick, waarna Tigers door Aimane M’Rabet, een eigen doelpunt van Eindhoven en Solaiman Ramdani binnen tien minuten helemaal orde op zaken stelde. In de slotfase mochten twee zeer jeugdige spelers, Younes Bouri (15) en Jed Suitela (17), nog even aan het grote werk proeven.

Trainer Ben Hammou was zeer tevreden. „We zien steeds meer de ingeoefende speelwijzen in de wedstrijd terugkomen. Bijna alle doelpunten waren echte zaalvoetbalgoals, doelpunten uit goed uitgevoerde combinaties. Een aantal concurrenten heeft punten laten liggen. We zijn dus vrijwel zeker van een plek in de kampioenspoule.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal