Zorba Huisman met monoloog ‘Een stad voorbij de stad’ in Limburgzaal Theater Heerlen

© PLT Heerlen

Heerlen -

In de reeks ‘Sneak Peek’ voorstellingen staat regisseur Zorba Huisman dinsdag 22 november in de Limburgzaal van Theater Heerlen.

redactie

In dec monoloog ‘Een stad voorbij de stad’ draait het om Lila, een jonge vrouw die werkzaam is als levend standbeeld in het toeristisch centrum van Maastricht.

Huisman (Heerlen, 1996) studeerde in 2021 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht en is maker bij Via Zuid sinds 2022. Geboren in Limburg, laat zij zich in haar ontwikkeling en zoektocht als maker inspireren door verhalen uit haar omgeving. Deze vertaalt ze naar voorstellingen om ze een groter publiek te bieden.

Het werk van Huisman als regisseur wordt gekenmerkt door sterke, esthetische beelden. Soms bijna museaal van aard, maar altijd strevend naar een vorm die een inhoud draagt en het verhaal versterkt. Huisman regisseert theater, film en documentaires en was als verteller en Ziel van Heerlen betrokken bij de opening van Cultura Nova 2022.

In de Sneak Peeks tonen beloftevolle makers presentaties, work-in-progress of soms zelfs volledige voorstellingen.

Kijk voor meer informatie op: www.plt.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal