Alzheimer Café in Roermond verhuist naar Zalencentrum de Velderie

© ING Image

Roermond
Silke van Deelen

In het Alzheimer Café van 5 december wordt gesproken met enkele teamleden en de bezoekers over hoe de Sociale Benadering Dementie uitpakt in het centrum van Roermond en de wijken eromheen. Door personele omstandigheden bij de Graasj wordt uitgeweken naar Zalencentrum de Velderie.

Om de behoeften van mensen met dementie en hun naasten en het aanbod van zorg en ondersteuning dichter naar elkaar te brengen, wordt niet alleen gekeken naar de ziekte, maar ook naar de impact op de persoonlijke leefwereld. De Sociale Benadering Dementie helpt de behoeften van mensen met dementie beter te kunnen zien en begrijpen. Zo kan de juiste ondersteuning geboden worden die de kwaliteit van leven verbetert. Er zitten niet alleen (para)medisch opgeleide mensen in het team, maar ook vertegenwoordigers uit die samenleving die oog hebben voor de behoeften van mensen met dementie en hun omgeving. Hoe pakt dat uitpakt in de praktijk, wordt tijdens het eerstvolgende Alzheimer Café op 5 december besproken.

Het Alzheimer Café vindt plaats in de Velderie, Prins Bernardstraat 1 in Roermond. De zaal is open vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur. De toegang is gratis, reserveren is niet nodig.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal