Westa vrouwen boeken simpele zege op hekkensluiter

© John Peters

De vrouwenploeg van Westa heeft in de eredivisie tafeltennis zaterdagmiddag een eenvoudig 7-0 zege geboekt op DHC.

Roel Heynen

De ploeg uit Delft heeft dit seizoen slechts twee punten binnengehaald. Op voorhand was Westa dan ook de torenhoge favoriet voor het duel in de eigen hal. Dat maakte de ploeg waar, maar het ging minder makkelijk dan de uitslag doet vermoeden. Westa begon met een zege van Mascha Kovtoun in een simpele 3-0. Anouk van den Boom had meer moeite, maar won uiteindelijk toch met 3-2, waarna Daantje Lommen weer een makkelijke partij kende.

Na de pauze waren Kovtoun en Lommen de betere van hun tegenstanders met 3-1 en won Van den Boom ook nog eens met 3-0. Het dubbelspel werd deze middag gespeeld door Kovtoun en Van den Boom en werd met 3-2 gewonnen. Door de zege heeft Westa nu vier punten achterstand op Scylla, de opponent van zondagmiddag. Als Westa die partij met 6-1 of 7-0 wint, gaat het alsnog de play-offs in, maar dat lijkt tegen Scylla een onmogelijke opgave. Alle andere resultaten betekenen dat de eerste seizoenshelft er voor Westa op zit.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal