VC Limax in ware thriller naar zevende zege

© Getty Images

Het is Numidia/VC Limax ternauwernood gelukt om Talentteam Papendal te verslaan. In Arnhem werd het in een spannende vijfsetter 2-3 voor de Linnenaren.

Tim Cox

Limax kon in de eerste set pas vanaf 16-16 afstand nemen van het talententeam. Het team van coach Guido Görtzen sleepte na een sterke eindsprint de set binnen: 19-26. Al vroeg in het tweede deel keken de Linnenaren tegen een achterstand van vijf punten aan, maar bij 18-18 was die alweer weggewerkt. Limax leek zelfs op 0-2 in sets te komen (22-23), maar liet zich piepelen door Talentteam: 25-23.

Ook in set drie sloeg Talentteam een gat, maar kwam Limax wederom knap terug. Toch lukte het ook nu net niet om er voorbij te gaan: 25-21. De volleyballers uit Linne waren in de vierde set wederom gewaagd aan de thuisploeg en trok de ploeg de stand weer gelijk: 23-25.

In een reuzespannende beslissende set speelde Limax erg sterk en liet het zijn kracht zien: 10-15. Het betekende alweer de zevende overwinning in negen wedstrijden voor Limax.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal