Volleybalsters Peelpush in rap tempo klaar in Zwolle

© Getty Images

Peelpush heeft de sterke wedstrijd van afgelopen donderdag (3-0 tegen Eurosped) geen vervolg kunnen geven. In Zwolle was de plaatselijke VC in drie sets te sterk.

Tim Cox

De Meijelse volleybalsters speelden voor de tweede keer in 48 uur. Toch leek Peelpush daar in het begin van de openingsset geen last van te hebben. De ploeg pakte snel de eerste drie wedstrijdpunten, maar die voorsprong verdween als sneeuw voor de zon. Door een sterke reeks van Zwolle halverwege de set, kon Peelpush niet meer in het spoor blijven: 25-19.

Bijna de gehele tweede set keek het team van coach Johan Leenders tegen een achterstand van zo’n vijf punten aan. Zwolle had Peelpush in de tang en verdubbelde via 25-18 de voorsprong. De eredivisionist uit Meijel leek de rug te rechten in het derde bedrijf, maar weer was het Zwolle dat uiteindelijk de boventoon voerde. Door een sterke serie aan het einde was de wedstrijd opeens snel gedaan: 25-19.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal