O21 teams: Fortuna Sittard ook sterkte in derby tegen MVV

Fortuna Sittard-stadion.  © ANP

In divisie 4 won Fortuna Sittard de derby tegen MVV met 2-1. De Sittardse formatie kan aanstaande zaterdag tegen Spartaan ’20 het kampioenschap behalen.

Jos Op ’t Eijnde

In een wedstrijd met zeer veel strijd, kwam Fortuna Sittard op een comfortabele 2-0 voorsprong. Voor de pauze scoorde Tristan Schenkhuizen en na ruim een uur spelen scoorde Jonathan van de Pol. MVV kwam daarna niet verder dan de aansluitingstreffer van Nabil Bouchentouf Idriss. In de pittige slotfase moest Fortuna-speler Jeninho Garconius nog met een rode kaart van het veld, na het onderuit halen van een tegenstander.

VVV en Roda JC

In divisie 2 dreigt degradatie voor VVV en Roda JC. Met nog drie wedstrijden te gaan staan beide ploegen op een rechtstreekse degradatieplek. Een goed spelend VVV verzuimde zichzelf te belonen en verloor op eigen veld met 2-1 van mede-degradatie kandidaat Go Ahead Eagles. VVV kwam in de eerste helft op een verdiende 1-0 voorsprong, door een doelpunt van Ertan Hajdaraj. In de tweede helft eenzelfde spelbeeld, maar het waren de bezoekers die twee keer scoorden en de volle winst mee naar huis namen.

Roda JC verloor geflatteerd met 5-1 van koploper FC Twente/Heracles. Na een snelle 1-0 achterstand, kwam Roda JC door een benutte strafschop van Fabio Sposito vijf minuten voor de pauze op gelijke hoogte. Tot twintig minuten voor tijd was Roda JC de bovenliggende partij in de tweede helft en verzuimde op voorsprong te komen. Tegen de verhouding kwam FC Twente/Heracles op een 3-1 voorsprong in twee minuten, hierna was het Kerkraadse verzet gebroken en liep de thuisclub uit naar 5-1.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal