Schietpartij in nachtclub in Colorado: ‘Vijf doden en achttien gewonden’

© SHUTTERSTOCK

Bij een schietpartij in een nachtclub in de Amerikaanse stad Colorado Springs zijn volgens plaatselijke media zeker vijf doden en achttien gewonden gevallen. De dader is ook gewond geraakt en is gearresteerd.

Redactie

De schietpartij was aan het einde van de zaterdagavond in de gayclub Club Q in het noordoosten van de stad die ten zuiden van Denver ligt.

Over het motief en de identiteit van de dader is officieel niets bekendgemaakt, maar volgens een mededeling van Club Q was het een doelgerichte ‘haataanval op onze gemeenschap” en werd de dader door moedige klanten overmeesterd. De politie krijgt bijstand van de federale recherche FBI in deze zaak.

In de VS zijn volgens de telling van gunviolencearchive.org dit jaar bijna 18.000 mensen gedood met vuurwapens. Zelfmoorden met vuurwapens (circa 21.000) niet meegerekend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal