Grote zoekactie naar vermiste Silvana (36) in Brabants bos, man (41) opgepakt

© Politie

De politie is zondag een grote zoekactie gestart naar de 36-jarige Silvana Heber in een bosgebied in het Brabantse Hoogeloon, gemeente Bladel. „Uit onderzoek is gebleken dat de vrouw zich hier mogelijk zou bevinden”, meldt een politiewoordvoerder. De politie sluit niet uit dat Heber slachtoffer is geworden van een misdrijf.

Redactie

Aanvankelijk werd gemeld dat de vrouw 38 jaar is, echter blijkt ze 36 te zijn. Heber is sinds zaterdagochtend vermist. In de loop van deze dag werd ook een 41-jarige man uit Hoogeloon aangehouden die vastzit voor nader onderzoek en verhoor, meldt de politie. Wat zijn relatie tot de vermiste vrouw is, is onbekend.

Omdat het verhoor geen informatie over de verblijfplaats van de vrouw heeft opgeleverd blijft de man voorlopig in volledige beperking vastzitten. Dat betekent dat hij alleen maar met zijn advocaat contact mag hebben.

Alarm

De familie van de vermiste vrouw sloeg alarm nadat zij zaterdagochtend niet kwam opdagen bij een afspraak met familieleden. Op basis van hun verklaringen werd een onderzoek gestart naar haar verblijfplaats. Onder andere haar woning aan de Dyckmeesterstraat werd doorzocht met speurhonden, werd een helikopter ingezet en is haar auto in beslag genomen.

Het zoeken naar de vrouw ging ook zondag door, vooralsnog zonder resultaat. De Mobiele Eenheid doorzocht een aantal bospercelen in het buitengebied van Hoogeloon. Ook is er een uitgebreid buurtonderzoek gaande en is de politie op zoek naar camerabeelden uit de omgeving waarop mogelijk iets te zien is. „We komen graag in contact met iedereen die iets meer kan vertellen over de verblijfplaats van de vrouw of wat er met haar kan zijn gebeurd”, aldus de politie.

Heber is 1 meter 60 lang, heeft een normaal postuur, halflang rossig haar in een staart en draagt een zwarte jas met bruine handtas.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal