Kabinet trekt de portemonnee: ‘1,6 miljard voor scholen en zwembaden’

Scholen krijgen extra geld nu ze in de knel komen met het verwarmen van de lokalen. © ANP/HH

Het kabinet trekt volgend jaar nog eens 1,6 miljard euro uit om, nu de inflatie toeslaat, tekorten bij verschillende ministeries weg te werken. Dat melden bronnen aan De Telegraaf. Het geld gaat grotendeels naar scholen en zwembaden.

Inge LengtonBron: Telegraaf

Het ministerie van onderwijs krijgt er zo’n 375 miljoen euro bij. Dat geld wordt goeddeels ingezet om de hogere energierekening van scholen te betalen. Nog eens 300 miljoen euro gaat naar gemeenten en provincies die in de knel zijn geraakt. Voor zwembaden die moeite hebben om hun baden te verwarmen en de deuren open te houden is 156 miljoen euro beschikbaar. Het ministerie van Justitie en Veiligheid krijgt er 100 miljoen euro bij, evenals het ministerie van Defensie.

Najaarsnota

De nieuwe bedragen zijn opgenomen in de zogeheten Najaarsnota, die naar verwachting maandag naar buiten gaat. De Najaarsnota komt ieder jaar rond eind november uit en geeft de laatste stand van zaken over de inkomsten en uitgaven van het kabinet. Volgens betrokkenen voorspelt het nieuwe overzicht weinig goeds.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal