Paul Weelen en Dick Gebuys gasten in laatste Boekenborrel van dit jaar

Paul Weelen. © Loraine Bodewes

Heerlen -

Muziek is de verbindende factor in twee van de drie boeken die centraal staan tijdens de laatste Boekenborrel van dit jaar op zaterdag 26 november bij boekhandel Van der Velden van Dam in Heerlen.

redactie

Met schrijver/uitgever Paul Weelen praat Wiel Beijer over diens nieuwste roman Alles begint met een A, een roman over muziek, opera, vriendschap en liefde. Het gesprek gaat verder over het uitgeven van boeken en over Limburgse schrijvers.

De Kerkraadse Maastrichtenaar Paul Weelen heeft als auteur al een hele lijst boeken op zijn naam staan. Dat geldt ook voor de tweede gast, de Rotterdamse Heerlenaar Dick Gebuys. Van zijn hand verscheen onlangs Faut Vivre, het levensverhaal van Mouloudji ‘de schrijver, de zanger, de schilder, de jongen van de straat’.

Het derde onderdeel van deze Boekenborrel is nieuw in het programma, het bespreken van een klassieker. Het spits wordt afgebeten door Dick Gebuys, die vertelt over Gangreen 1 (Black Venus) van de Vlaamse schrijver Jef Geeraerts. Deze in 1968 verschenen klassieker van de Nederlandstalige literatuur speelt in de nadagen van Belgisch Congo. Een alom geprezen, maar ook bekritiseerd boek. Gebuys heeft de auteur meermaals ontmoet en gesproken.

De Boekenborrel begint om 16.00 uur. Entree is vrij.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal