Voetbalvereniging Linne en PSV Eindhoven verlengen samenwerking

Bestuurslid Emiel Koster en voorzitter Yoeri Slats krijgen een shirt overhandigd van hoofd jeugdopleiding PSV en ex-prof Ernest Faber.© Voetbalvereniging Linne

Linne
Silke van Deelen

Voetbalvereniging Linne verlengt de samenwerking met PSV: de PSV Academy maakt de komende twee seizoenen, tot 2024, gebruik van het sportcomplex van voetbalvereniging Linne om hun jeugdspelers woonachtig in deze regio op te leiden.

De oude overeenkomst liep tot 2022, maar naar tevredenheid van beide verenigingen is men tot een akkoord gekomen om dit te verlengen. In de praktijk houdt het in dat vanaf komend seizoen drie jeugdteams van PSV Eindhoven op het sportcomplex in Linne hun trainingen afwerken en wedstrijden spelen. Dit betreft de JO-11, JO-12 en JO-13 van de Eindhovense club. De trainingen vinden midweeks en overdag (na schooltijd) plaats.

De samenwerking wordt de komende tijd geïntensiveerd, zodat beide clubs hun voordelen hier uit kunnen halen. Denk aan een grotere zichtbaarheid van de aanwezigheid van PSV binnen de club en het benutten van de expertise van zowel trainers als bestuur van de Eindhovense profclub.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal