Beelden van beroving van bejaarde vrouw in Maastricht in Opsporing Verzocht

Politie geeft beelden vrij van verdachten brutale beroving op klaarlichte dag van 89-jarige vrouw in Maastricht. © Politie Eenheid Limburg

In het televisieprogramma Opsporing Verzocht zijn dinsdagavond beelden te zien van een beroving aan het Recessenplein in Maastricht.

Redactie

Daar werd een bejaarde vrouw in juli in haar appartementencomplex beroofd door twee mannen. De verdachten zijn vastgelegd op camerabeelden. Eerder werden de beelden al vrijgegeven. De roof de portemonnee van de 89-jarige vrouw vond op klaarlichte dag plaats in het appartementencomplex. Vervolgens werd er 800 euro van haar rekening gepind.

Uit onderzoek van de politie bleek dat de verdachten het slachtoffer al op het oog hadden in een supermarkt. Daar werd haar pincode ook achterhaald toen ze haar boodschappen afrekende. De twee mannen hebben de vrouw vervolgens opgewacht en stapten met haar in de lift. Ze pakten de bejaarde vrouw bij haar handen vast, bedekten haar ogen en beroofden haar van haar portemonnee. De vrouw liep daarbij verwondingen aan beide polsen op.