Jan van Helden benoemd tot erelid van D’n Dreumel

Jan en Nel van Helden met zoon Roland, ceremoniemeester van D’n Dreumel. © CV D’n Dreumel

Horst -

Horsternaar Jan van Helden is vorige week benoemd tot erelid van carnavalsvereniging D’n Dreumel.

Marcel van Lier

Het eerbetoon was bedoeld voor de seizoensopening van 2020, toen Van Helden viermaal elf jaar lid van D’n Dreumel was, maar kon toen vanwege corona niet doorgaan. De laureaat is vijftien jaar lid geweest van de Raad van 11, leidde dertien jaar lang de bouwcommissie waarvoor hij nog steeds actief is, en hielp tussen 1998 en 2015 elk jaar mee bij de versiering van het huis van de prins. Ook is hij al vanaf 1992 betrokken bij de verkoop van entreekaarten voor activiteiten van D’n Dreumel. Tevens is Van Helden beheerder van D’n DOP, het onderkomen van de carnavalsvereniging op industrieterrein Hoogveld.

Binnen D’n Dreumel maakt hij deel uit van de Senaat. Ook de tweede generatie Van Helden is intussen actief bij de vereniging. Zoon Patrick was in 2017 prins van Horst en zijn broer Roland is sinds tien jaar ceremoniemeester.

Ander bijzonder hoogtepunt van de brunch waarmee het carnavalsseizoen werd ingeluid, was de huldiging van Toon Jenniskens en Henk Vervuurt, beiden 55 jaar lid van D’n Dreumel. Ze werden hiervoor tevens geëerd door de Limburgse carnavalsbond BCL.

Toon Jenniskens. © CV D’n Dreumel

Henk Vervuurt, geflankeerd door afgevaardigden van de BCL. © CV D’n Dreumel