Man (35) uit Weert opgepakt na dodelijke schietpartij in Zuid-Holland

Een forensisch expert onderzoekt de gecrashte auto van de verdachte. © Mediatv/De Telegraaf

Weert -

De politie heeft na een dodelijke schietpartij zondagavond in het Zuid-Hollandse Zuidland een 35-jarige man uit Weert opgepakt.

Redactie

Op een parkeerterrein op de Zoetemanring in het dorpje, onder de rook van Spijkenisse, werd rond 22.30 uur een bewoner neergeschoten. De toegesnelde hulpdiensten probeerden hem nog te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. Het 41-jarige slachtoffer overleed ter plekke.

Na het incident, dat alle kenmerken had van een afrekening, zagen getuigen een grijze auto met hoge snelheid wegrijden. De bestuurder van de wagen negeerde volgens De Telegraaf het stopteken van de politie, waarop een achtervolging werd ingezet. Niet veel later crashte de lichtgrijze auto, die volgens buurtbewoners voorzien was van valse kentekens, op de A15 ter hoogte van Europoort.

De chauffeur van de auto, een 35-jarige man uit Weert, is aangehouden. In zijn auto werd een vuurwapen gevonden. De man raakte door de crash gewond en moest voor een korte behandeling naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie onderzoekt of de man en het wapen betrokken zijn bij de schietpartij.

De politie is op zoek naar getuigen of camerabeelden van het schietincident.

Lees ook: ‘Slachtoffer fatale schietpartij Zuidland epohandelaar Danny de Vries’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal