Leefstijlakkoord Venlo Challenge: steun voor pumptrackbaan, duofietsen en beweeg- en moestuin

Peter van Eijk, lid van de stuurgroep, overhandigt één van de rie cheques aan vader en zoon Bors. © Leefstijlakkoord Venlo Challenge

Venlo -

De winnaars van de Leefstijlakkoord Venlo Challenge zijn bekend. Uit 36 inzendingen zijn drie ideeën gekozen om de leefstijl en kwaliteit van Venlonaren te verbeteren.

Marcel van Lier

Eén van de suggesties die bij de publieks- en vakjury het meest in de smaak vielen, is de aanleg van een beweeg- en moestuin waarvoor huisarts Nanda Flos zich sterk maakt. Verder willen Geert Bors en zijn zoon Cas graag dat er een pumptrackbaan in Blerick komt en pleit Maud Helmink voor de aanschaf van duofietsen voor buurtcentra en verzorgingstehuizen. Na toetsing van de uitgewerkte projectplannen wordt uiterlijk volgende maand een begin gemaakt met de uitvoering.

Daarnaast worden enkele andere kansrijke suggesties nog nader onder de loep genomen. Ook worden enkele ideeën aan elkaar gekoppeld om de kans op realisatie te vergroten.

Meer informatie is te vinden op www.leefstijlakkoordvenlo.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal