Lufthansa wil 20.000 extra werknemers aannemen

© EPA

Frankfurt -

Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa wil 20.000 extra werknemers in dienst nemen nu de luchtvaartindustrie sterk herstel laat zien van de coronacrisis. De extra werknemers moeten ook helpen tegen de personeelstekorten bij het bedrijf.

ANP/AFP/DPA

Lufthansa kijkt naar meer werknemers in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en België. Het gaat bijvoorbeeld om piloten, cabinepersoneel, technici en IT-specialisten. Tijdens de pandemie werd juist nog het mes gezet in het personeelsbestand vanwege de zware verliezen. Lufthansa telde eind september 108.000 werknemers. Dat waren er eind 2019 nog 138.000. Lufthansa moest zelfs door de Duitse overheid gered worden van de ondergang.

„Om vooraan te kunnen staan in de industrie hebben we gemotiveerd en toegewijd personeel nodig voor een reeks taken en uitdagingen”, aldus Lufthansa-personeelschef Michael Niggemann in een verklaring. Topman Carsten Spohr zei onlangs dat Lufthansa de pandemie achter zich heeft gelaten en dat optimistisch wordt gekeken naar de toekomst. Lufthansa is inmiddels weer winstgevend.

Het bedrijf met ook de merken Eurowings, Austrian, Swiss en Brussels Airlines heeft afgelopen zomer te maken gehad met stakingen uit onvrede over personeelstekorten en loon.

Lees ook: Kylie (24) verruilt rood fietstenue voor blauw mantelpak: ‘Als ik nog iets nieuws wilde gaan doen, moest ik ook niet te lang wachten’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal