Sint Servaasbrug in Maastricht en sluis bij Heel voorlopig alleen overdag open vanwege niet scherpe camera’s

Archieffoto van de Servaasbrug in Maastricht. © Rijkswaterstaat

De Sint Servaasbrug in Maastricht en de sluis bij Heel gaan voorlopig alleen overdag open voor de binnenvaart.

Redactie

De brug en de sluis in de Maas worden op afstand bediend. Gebleken is dat de beelden van de camera’s die bij de waterwerken hangen van onvoldoende kwaliteit zijn. Rijkswaterstaat zoekt naar een oplossing, aldus de dienst.

De brug in Maastricht en het sluizencomplex in de buurt van Roermond gaan voorlopig alleen tussen 09.00 en 17.00 uur open. Zowel in Maastricht als in Heel is er geen andere vaarroute beschikbaar. Schepen die buiten de openingstijden arriveren moeten wachten, waarschuwt Rijkswaterstaat.

De beelden van de camera’s zijn niet scherp genoeg. Het is volgens Rijkswaterstaat niet veilig om de waterwerken te bedienen in de schemering of bij slecht weer. Plaatsen van extra sterke lampen in de buurt van de camera’s heeft onvoldoende geholpen en daarom wordt nu alleen bij daglicht gewerkt. Hoe het kan dat de camerabeelden niet meer genoeg laten zien moet ook nog blijken uit het onderzoek.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal