Dier van de week: kater Midas wil er graag bij horen, als hij maar zichzelf mag zijn

Midas. © Dierenasiel De Beestenboel

Weert -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Midas, een gecastreerde kater van ongeveer 5 jaar, aan de beurt.

Redactie

Wat weet je over Midas?

„Midas is als ongecastreerde kater van de straat gehaald, omdat niet duidelijk was waar hij thuis hoorde en zijn halflange vacht duidelijk verzorging nodig had. Hij heeft de eerste jaren van zijn leven genoten van het vrije leven, waardoor hij heel zelfstandig is. Daarom heeft hij wat tijd nodig om mensen te leren waarderen. Daarbij bepaalt hij graag zelf wanneer en hoe hij contact wil maken.”

Wat maakt hem bijzonder?

„Hij is na zijn castratie van een stoere, macho kater veranderd in een vriendelijke, rustige kater. Ondanks zijn stoere uitstraling, kan hij genieten van een knuffelmoment. Natuurlijk niet te lang, want dat is niet stoer! De aanwezigheid van kamergenootjes laat hij onverstoorbaar over zich heen komen, en loopt gewoon weg als hij er genoeg van heeft.”

Waar voelt Midas zich thuis?

„Hij is geen kat die hele dagen binnen wil blijven. Hij is gewend om de vrijheid te hebben en zelf te bepalen hoe en waar hij zijn dag doorbrengt. Hij zal het fijn vinden als hij het gevoel krijgt dat hij erbij hoort, maar wel zichzelf mag zijn. De omgang met andere katten is voor hem geen probleem.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal