Jongen (6) lag 2 dagen onder puin na aardbeving Java, levend teruggevonden

© EPA

Bijna twee dagen na de verwoestende aardbeving op het Indonesische eiland Java is een 6-jarige jongen gered uit een ingestort huis.

Redactie

Hij werd woensdag levend gevonden in de zwaarst getroffen stad Cianjur en hij had ongeveer veertig uur onder het puin gelegen, meldt een brandweerman die betrokken was bij de reddingsoperatie. Het kind ademde nog en werd direct verzorgd.

Twee dagen na de aardbeving wordt nog altijd gezocht naar 151 vermisten. Het dodental van de aardbeving is ondertussen opgelopen tot minstens 268. Onder de dodelijke slachtoffers zijn ook veel kinderen die na schooltijd naar de moskee waren gegaan.

Aardbeving

De beving met een kracht van 5,6 deed zich maandagmiddag (plaatselijke tijd) voor ongeveer 70 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Jakarta, op een diepte van tien kilometer. Het epicentrum lag in de buurt van de stad Cianjur, waar ook de zwaarste schade werd gemeten.

Lees ook: Tientallen doden door aardbeving op Indonesische eiland Java

Indonesië telt ongeveer 270 miljoen inwoners, waarvan meer dan de helft op het hoofdeiland Java woont. De eilandstaat ligt in de zogenaamde ‘Pacific Ring of Fire’, waar vaak aardbevingen en vulkaanuitbarstingen voorkomen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal