Uitverkochte eerste ‘Kaffeekwis’ Veldeke Krink Mestreech ‘Op stap mèt dien vrun’ wil meer ontspannen zijn dan het dictee

De kwis belooft meer ontspannen te zijn dan het dictee. © Archieffoto Diana Scheilen

Maastricht
Redactie

De eerste cafékwis van Veldeke Kring Maastricht ‘Op stap mèt vrun’ vindt vrijdag 25 november plaats in Grand café Soiron aan het Vrijthof.

De eerste kwis die de organisatie houdt om de Mestreechter taol levendig te houden, was snel uitverkocht. Voorzitter Carlo Schrijnemaekers: „Het is laagdrempeliger dan het Mestreechs dictee. Er zit minder spanning op van het eventueel gevoelde ‘moeten’ presteren.”

Schrijnemaekers beaamt het competitie-element. „Maar de setting is meer ontspannen, met de café formule. De focus ligt ook nu op kennis van de taal, en op kennis van de historie. Maar de gezelligheid staat voorop.”

De kwis test de kennis over Maastricht en haar taal. „Welke groep deelnemers weet het meeste over Maastricht en het Maastrichts? Met gemakkelijke en wat lastiger vragen.” Op de winnaar wacht een mooie prijs, aldus de organisatie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal