Kinderen Swolgen planten bomen tegen hittestress

© Gemeente Horst aan de Maas

Swolgen -

Zo’n vijftig leerlingen van groep 7 en 8 van Kindcentrum STip hebben maandag de handen uit de mouwen gestoken en bomen en struiken geplant rondom het sportveld en in de Bertus Aafjesstraat in Swolgen.

Ondanks het wat grijze weer, gingen de kinderen enthousiast aan de slag en waren de 28 bomen en 600 struiken in een mum van tijd geplant. De ochtend werd mede georganiseerd in het kader van Boomfeestdag. Dat deden ze onder leiding van medewerkers van de gemeente Horst aan de Maas en Boomkwekerij Mart van Dijk.

Hittestress

De bomen en struiken die zijn geplant zorgen niet alleen voor een groene aankleding bij het sportpark en de nieuwbouwwijk. Bij de parkeerplaats van het sportpark is sprake van hittestress. Door klimaatverandering is in de zomer sprake van hogere temperaturen en weinig neerslag. Op plekken waar weinig groen aanwezig is, kan dit voor problemen zorgen voor mensen en dieren. Door groen aan te planten wordt hittestress tegengegaan en levert het groen een grote bijdrage aan de biodiversiteit. Er zijn twintig verschillende soorten bomen aangeplant.