Workshop gezondheid en bijeenkomst over rouwverwerking in bibliotheken Baarlo en Maasbree

Panningen -

In het kader van het jaarthema ‘Geluk’ houdt Bibliotheek Maas en Peel, met vestigingen in de gemeenten Beesel en Peel en Maas, weer verschillende activiteiten.

De workshop ‘Ik, positief gezond’ vindt plaats op dinsdag 29 november vanaf 19.30 uur in de bibliotheek in Baarlo. Elly Vrielink en Marly Simons van Burgerkracht leren deelnemers hoe ze meer regie nemen over hun eigen gezondheid. Deelname is gratis.

De Bijeenkomst ‘Geluk is… de andere kant van rouw’ wordt op dinsdag 1 december vanaf 19.00 uur in de bibliotheek in Maasbree verzorgd. Monique Verhaegh, rouw- en verliesbegeleider van Eigen Kracht, en Linda Engels van Studio Dada, geven deelnemers inzichten die hen steun kunnen bieden. Verhaegh gaat in op het feit dat rouw veel meer is dan alleen verdriet om de dood. Engels laat zien dat ‘tastbare troost’ kan helpen bij rouw door dierbare kledingstukken een nieuw leven te geven in de vorm van knuffels. Niet de kleding, maar de emoties worden gerecycled.

Klik hier voor meer informatie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal