Dier van de week: Moos en Spotje zijn broer en zus op leeftijd en zoeken een rustig plekje voor hun oude dag

Moos en Spotje. © Dierenopvang Op de Smakterheide

Smakt -

Elke week stelt Juanita Janssen van Dierenopvang Op de Smakterheide een dier voor dat op zoek is naar een nieuw thuis. Deze week zijn dat Moos en Spotje, twee ‘seniorenkatten’ van 13,5 jaar oud. Met veel pijn in het hart heeft hun baasje vanwege ziekte afstand van hen gedaan.

Redactie

Wat zijn hun leukste kenmerken?

„Moos en Spotje zijn broer en zus, en zijn dus al 13,5 jaar samen. Toch zijn ze niet heel erg hecht, maar houden elkaar wel graag gezelschap. Daarom herplaatsen we ze alleen samen. Ze zouden namelijk niet zonder elkaar kunnen.”

Wat is hun favoriete bezigheid?

„Ze hebben de mogelijkheid gehad om naar buiten te kunnen, echter hebben ze de laatste maanden binnen geleefd en vonden dit ook geen probleem. Ze zijn op zoek naar een omgeving waar ze zich op hun gemak voelen.”

Hebben zij minpuntjes?

„Ze hebben beide tijd nodig om te wennen aan een nieuwe situatie. Spotje is hier gemoedelijker in als Moos. Hij heeft ook hulp nodig bij het bijhouden van zijn vachtje om te voorkomen dat hij in de vilt schiet omdat hij zich momenteel niet goed verzorgt. Dit kan komen door de stress maar ook gewoon door ouderdom.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„We zoeken voor dit duo op leeftijd een rustige, stabiele omgeving zonder al te veel prikkels, andere katten en/of kleine kinderen. Met voldoende rust en liefde zullen Moos en Spotje zich weer ontplooien tot twee ware huistijgers. Maar dit heeft tijd nodig. We zoeken een eigenaar die bewust is van het feit dat het gaat om twee seniorenkatten en dat hierdoor medische kosten kunnen voorkomen. Ze zijn momenteel vrij van medicatie en speciaal voer.”

Heb jij een fijne plek voor dit duo? Stuur dan een uitgebreid bericht ter kennismaking. Neem vrijblijvend contact op met Dierenopvang Op de Smakterheide, St. Jozeflaan 2, 5817 AC Smakt-Venray. Tel. 0478-639062 of via info@smakterheide.nl. Alle dieren zijn te bekijken op www.smakterheide.nl.Dierenambulance Centrale: tel. 0478-220800.Dierenthuiszorg: tel. 06-15206013.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal