Excursie rond thema’s ‘natuurontwikkeling en winterse zaken’ in Beneden-Geuldal

© Henk Heijligers

Meerssen -

Stichting Het Limburgs Landschap (HLL) houdt zondagmiddag 4 december een excursie door het Meerssenerbroek en hellingbosgebied De Dellen.

Redactie

De twee natuurgebieden van rond de honderdtien hectare groot liggen ten zuiden van Meerssen, op de zuidhelling van het Beneden-Geuldal. De wandeling staat in het teken van „natuurontwikkeling en winterse zaken”. „Tijdens de wandeling kan men vanaf gepaste afstand genieten van de kudde gallowayrunderen, die het gebied begrazen. De grazers zijn winterhard. Dat wil zeggen dat ze in de winter niet op stal hoeven, maar gewoon buiten kunnen blijven”, schrijft HLL.

Lees ook: Campagne voor stilte in stiltegebieden Heuvelland: je hoeft niet te fluisteren, maar ga niet schreeuwen

Deelname aan de circa twee uur durende wandeling is gratis. In verband met de loslopende runderen zijn honden niet toegestaan. De organisatie raadt deelnemers aan stevige schoenen of laarzen te dragen.

De excursie start om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Uitspanning De Nachtegaal, Gemeentebroek 6 in Meerssen. Aanmelden kan via limburgs-landschap.nl/kalender.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal