Sparkle Foundation doneert tien insectenhotels aan CNME Maastricht

© CNME

Maastricht -

De Sparkle Foundation, die zich bezighoudt met de ondersteuning van projecten die het leven van mens en dier moeten verbeteren, doneert tien insectenhotels aan CNME Maastricht. Het eerste onderkomen voor de beestjes wordt vrijdag 2 december onthuld op het terrein van de Tapijnkazerne.

Redactie

„Deze onthulling krijgt speciaal cachet door het opdragen van dit eerste ‘vijfsterreninsectenhotel’ aan Rianda Graus, de in 2019 overleden beschermvrouw van de Sparkle Foundation. Hiermee wordt haar grote betrokkenheid bij de natuur voor het voetlicht gebracht”, schrijft CNME.

Lees ook: Wespen uit China, eekhoorns uit Rusland, vogels uit Vietnam: hebben we de verspreiding van exoten in Limburg nog in de hand?

De insectenhotels zijn volgens CNME nodig om het voortbestaan van de dieren veilig te stellen. „In bebouwde gebieden zijn er steeds meer dieronvriendelijke materialen, zoals stenen en kunstgras. Ook zijn er minder bomen en planten.” De overige negen ‘huisjes’ worden verspreid over de stad geplaatst, bijvoorbeeld op een groen schoolplein.

De onthulling is om 10.00 uur.