Dier van de week: Konijnentrio Pieter, Abbey en Woezel

© Dierenbeschermingscentrum Limburg

Born -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen er één in het zonnetje. Dit keer is dat een konijnentrio: Pieter, Abbey en Woezel.

Redactie

Wat kun je over dit trio vertellen?

„Pieter en zijn dames Abbey en Woezel zijn twee jaar oud en alle drie gecastreerd. Ze zitten inmiddels al een behoorlijke poos op een nieuw baasje te wachten.”

Wat zijn hun kenmerken?

„Pieter is kortharig en zijn dames hebben mooie lange haren. Bij Pieter scheelt het dat zijn vacht daardoor geen extra verzorging nodig heeft. Die van zijn meisjes wel, anders raken de haren in de klit. Omdat dat niet fijn is voor de konijnen, kunnen zij niet buiten worden gehouden.”

Omschrijf hun karakter.

„Abbey, met haar mooie witte vachtje, en Pieter zijn nog speels en vinden het ook goed als hun baasje hen aait. Abbey vindt het wel fijn als je haar eerst even rustig benadert, maar dan laat ze zich over haar wollige vachtje aaien. Woezel is een beetje op zichzelf, maar de drie kunnen echt niet zonder elkaar. Ze zijn heel lief voor elkaar en daarom ook erg leuk om naar te kijken.”

Wat voor baasje zoek je?

„Wij zouden dit trio heel graag naar een fijn thuis verhuizen waar ze met z’n drietjes oud mogen worden.”

Wil je kennismaken met Pieter, Abbey en Woezel? Mail dan naar limburg@dierenbescherming.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal