Grootste pensioenfonds verhoogt pensioenen met bijna 12 procent

© ANP

AMSTERDAM -

Gepensioneerden die zijn aangesloten bij ambtenarenpensioenfonds ABP zien hun pensioen volgend jaar met bijna 12 procent stijgen.

onze verslaggeverBron: ANP

Dat heeft het grootste pensioenfonds van Nederland bekendgemaakt. Volgens ABP lukt het zo eindelijk weer om de pensioenen te laten meegroeien met de prijsstijgingen, ondanks dat de inflatie de laatste tijd heel erg hoog is. „Dat is in 2023 mogelijk omdat de financiële positie van ABP het toelaat. En omdat het fonds gebruik mag maken van soepelere regels omdat ABP heeft aangegeven over te willen stappen naar het vernieuwde pensioenstelsel”, stelt het fonds in een verklaring.

lees ook: Bouwpensioenfonds verhoogt pensioenen komend jaar met 14,5 procent

Eerder dit jaar verhoogde ABP de pensioenen ook al iets. Daarvoor gebeurde dat jarenlang niet omdat het fonds net als andere grote fondsen volgens de regels financieel niet sterk genoeg was. Dat het beter gaat met pensioenfondsen is vooral te danken aan de hogere rentestand, want daardoor hoeven de fondsen volgens de regels nu minder geld in kas te houden voor het uitkeren van de pensioenen in de komende jaren.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal