Giraf Award voor Hotel de Rousch: ‘Traditie gekoppeld aan duurzaamheid en innovatie’, aldus jury

© Facebookpagina De Rousch

Heerlen -

Hotel de Rousch van de familie Beckers heeft de Giraf Award gewonnen. Heerlen en Landgraaf kennen de award jaarlijks toe aan een ondernemer die zijn nek durft uit te steken. Dit jaar was het thema duurzaamheid.

redactie

De Rousch krijgt de onderscheiding naar aanleiding van de transformatie van de oude verpleegstersflat naar hotel. „De familie wist daarbij traditie te koppelen aan duurzaamheid en innovatie”, zo staat in het juryrapport.

Het groene hotel is een van de eerste gasloze hotels van Nederland en ging van energielabel G naar A. „Door de combinatie van het eigentijdse hotel met de daartegenover liggende hoeve Auberge de Rousch is een aantrekkelijk concept ontstaan in een landelijke setting, dichtbij het centrum van Heerlen.”

De Rousch was ooit een kloosterhoeve; monniken ontgonnen de gronden waarop de Rousch nu staat. Tot 1963 leefden en werkten herenboeren op de Rousch. De bouw van indertijd het De Wever Ziekenhuis, het tegenwoordige Zuyderland, maakte een einde aan de agrarische traditie. In 1965 startte de familie Beckers Auberge de Rousch.

Eerdere winnaars waren onder meer het bedrijf Zondagsvlees (2019) en de Heerlense modezaak Deems (2018).

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal