Lezing over oorlogsfabrieken in de Zuid-Limburgse groeven in bibliotheek Margraten

© UitTipsLimburg

Margraten -

Historicus en auteur Jacquo Silvertant geeft maandag 28 november van 19.30 tot 21.30 uur in bibliotheek Margraten een lezing over de oorlogsfabrieken in de Zuid-Limburgse groeven.

Redactie

„Vanaf medio 1943 werden de bombardementen op de Duitse steden en industriegebieden door de geallieerden geïntensiveerd. Men probeerde zo Duitslands oorlogsindustrie lam te leggen, waarmee men hoopte dat de oorlog spoedig tot een einde gebracht kon worden. Duitsland deed echter een tegenzet door overal in Duitsland en de bezette gebieden op zoek te gaan naar bomvrije ruimtes waar de voor de oorlogsindustrie vitale bedrijven konden worden ondergebracht”, schrijft de organisatie. Één van die gebieden was Zuid-Limburg.

Lees ook: Schrijver Jacquo Silvertant uit Gulpen lanceert literair tijdschrift ‘met een zachte g’

Toegang tot de lezing kost twee euro voor leden van Heuvellandbibliotheken, vier euro voor niet-leden. Aanmelden kan op heuvellandbibliotheken.nl (via actueel > agenda).

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal