Oranje op drie plekken gewijzigd voor WK-treffen met Ecuador

Davy Klaassen. © ANP/HH

Het Nederlands elftal begint vrijdag met drie andere spelers aan het tweede groepsduel met Ecuador op het WK in Qatar. Bondscoach Louis van Gaal heeft gekozen voor Jurriën Timber, Teun Koopmeiners en Davy Klaassen.

Redactie

De ingreep van de bondscoach voor het duel dat om 17.00 uur begint, gaat ten koste van Matthijs de Ligt, Steven Berghuis en Vincent Janssen. Het drietal begint op de bank.

Achtste finales

Oranje won het openingsduel in Qatar met 2-0 van Senegal. Cody Gakpo en Klaassen waren verantwoordelijk voor de late treffers. Bij een overwinning is het Nederlands elftal geplaatst voor de achtste finales van het WK.

Memphis Depay start op de bank. Bondscoach Louis van Gaal wil zijn topscorer de tweede helft laten spelen. Nederland kan zich met een zege op Ecuador al plaatsen voor de achtste finales. Oranje moet daarvoor zelf winnen van Ecuador en is ook afhankelijk van het resultaat van het gastland tegen Senegal. Alleen als Qatar dat duel niet wint, schaart Oranje zich na een zege officieel bij de laatste zestien.

Opstelling Nederland: Noppert; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké en Blind; Koopmeiners, Klaassen en De Jong. Bergwijn en Gakpo.