Lezing van Wim Donners over zijn boek Dossier Entgen Luijten ‘De heks van Limbricht’

© Stichting Monografieën uit het land van Sittard

Sittard
Silke van Deelen

Wim Donners uit Susteren houdt dinsdag 29 november een lezing over zijn boek Dossier Entgen Luijten. De heks van Limbricht?.

Historicus Wim Donners is verwant van Entgen Luijten, en auteur van Dossier Entgen Luijten. De heks van Limbricht?. Hij komt vertellen over zijn boek en laat een verrassend nieuw licht schijnen op het verhaal van Engten Luyten, de laatste vrouw (1674) die op het grondgebied van het huidige Nederland als heks is vervolgd en gedood.

Lees meer: Familie hoopt na boek op einde aan ‘gedoe’ rond Limbrichtse ‘heks’ Entgen Luijten: ‘Voor ons is het nu klaar’

Wat is het echte verhaal van Entgen Luijten, de (vermeende) heks van Limbricht? Wie was zij in werkelijkheid? Wat klopt van het toneelstuk van Herman Veugelers en het boek van Susa Smit?

De lezing vindt plaats van 15.00 tot 16.30 uur in Bibliotheek De Domijnen in Sittard. De toegang is vrij. Reserveren is wel gewenst en kan via deze link.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal