Acht doden en mensen vermist na aardverschuiving in Zuid-Italië

Reddingswerkers proberen slachtoffers te redden. © ANP

Zeker acht doden zijn gevallen en anderen worden vermist na een aardverschuiving op het Zuid-Italiaanse eiland Ischia. Volgens het persbureau ANSA werd de aardverschuiving veroorzaakt door hevige regenval. Meerdere gebouwen zijn verwoest.

Redactie

De lokale brandweer meldt dat er wordt gezocht naar de vermiste mensen in de stad Casamicciola. Onder de vermisten is een gezin van vader, moeder en twee kinderen, onder wie een pasgeboren baby, schrijft ANSA.

Twee mensen konden uit hun auto worden gered nadat het voertuig de zee in was gesleurd door een aardverschuiving. Op beelden uit Casamicciola is te zien dat meerdere auto’s zaterdagochtend werden meegesleurd door de modderstroom en dat huizen bijna volledig werden bedolven.

Door de modderstromen zijn veel wegen geblokkeerd of verwoest. Dat maakt het moeilijk voor reddingswerkers om ter plekke te komen in de stad.

Ischia ligt voor de kust van de stad Napels en is vooral bekend als vakantiebestemming.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal