Nico Hermans en Simone Reinaerdts Limburgs Kampioen badminton

Foto ter illustratie. © ING Image

Reuver -

De Limburgse Kampioenschappen badminton in Reuver zijn een prooi geworden voor Nico Hermans en Simone Reinaerdts in het enkelspel.

Roel Heynen

Hermans was bij de mannen de grote favoriet. Hij was de enige deelnemer die normaal in de eredivisie uitkomt. De overige spelers komen in de competitie minimaal één divisie lager uit. In de poulefase versloeg hij zijn Roosterse clubgenoten Frank Vermeesch en Jan Hansen. Ook in de afvalronde stonden twee spelers van Roosterse tegenover Hermans. Jules van Wijlick en in de finale Thijs van den Berg verloren in drie sets van Hermans. Hij won later samen met Vermeesch het mannendubbelspel.

Bij de vrouwen waren er slechts drie deelneemsters in de hoogste categorie. Simone Reinaerdts won van beide anderen in drie sets en mag zich het komende jaar Limburgs Kampioen noemen. Nikki Pobezin wist beslag te leggen op plek twee, Daphne van den Berg werd derde. In het dubbelspel waren er geen inschrijvingen.

Lees ook: Enthousiaste, jonge coach zorgt voor opleving bij badmintonners van Roosteren: ‘Het is echt een dagelijkse taak als je op dit niveau werkt’

Het gemengd dubbelspel kende slechts één inschrijving en daarmee zijn Thijs van den Berg en Nikki Pobezin meteen de kampioenen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal