Inzinkbare paal in centrum Weert boort zich in politieauto

© WeertdeGekste

Weert -

Een politieauto is zaterdagavond zwaar beschadigd geraakt nadat een poller (inzinkbare paal) plotseling omhoog kwam in de Langstraat in Weert.

Redactie

Rond kwart over zeven ging het mis bij de paal ter hoogte van Stadscafé Du Commerce.

De paal zakte wel in de grond, maar het verkeerslicht aan de centrum-zijde sprong door een storing niet op groen. De politieauto reed iets naar achteren zodat de agenten konden kijken of de paal naar beneden was gezakt. De paal bleek inderdaad in de grond te zitten. Vervolgens reed de politieauto over de paal heen, toen op datzelfde moment de paal weer naar boven kwam.

Het gevolg was dat de paal zich in het motorgedeelte van de politieauto boorde. De auto raakte zwaar beschadigd en lekte olie. De agenten kwamen met de schrik vrij, zo meldt WeertdeGekste.

Een berger heeft de politieauto afgesleept. Een medewerker van de gemeente en de berger hebben absorptiekorrels gestrooid om de olie vervolgens op te kunnen ruimen. Ook zal de afvoer in de straat nog schoongemaakt moeten worden omdat daar ook olie in terecht is gekomen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal