VC Limax in spannende vijfsetter naar zege

Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Linne -

Numidia/VC Limax heeft de sterke reeks ook in Zevenhuizen doorgezet. Tegen ZVH maakte de ploeg uit Linne een achterstand goed: 2-3 (17-25, 25-23, 25-23, 19-25, 9-15).

Tim Cox

Limax ging sterk van start. Binnen no time had de ploeg van coach Guido Görtzen een ruim gat geslagen (1-6). ZVH kon dat niet meer goedmaken (17-25). Dat lukte in de volgende twee sets wel. In beide sets was het tussen beide teams stuivertje wisselen; dan nam ZVH de leiding en even later stond Limax weer voor. Toch gingen beide sets naar de thuisploeg met 25-23.

De Limburgers lieten zich echter niet uit het veld slaan en kwamen via winst in de vierde set weer knap terug (19-25). Limax klaarde in een spannende vijfsetter uiteindelijk de klus: 9-15.

Lees ook: Na een turbulent jaar zit Jack Williams eindelijk op zijn plek bij VC Limax

De Linnenaren staan tweede in de eredivisie, één punt achter Dynamo en twee punten voor SSS, dat nog een wedstrijd tegoed heeft.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal