HandbaL Venlo na stroeve start langs Kwiek

Foto ter illustratie. © Getty Images/EyeEm

Venlo -

Na een stroeve start heeft HandbaL Venlo zaterdag de wedstrijd gewonnen tegen Kwiek.

Frans Jetten

De vrouwen van Cabooter Group/HandbaL Venlo beleefden een onverwacht moeilijke start in Raalte. Tegen middenmoter PCA/Kwiek kwamen de bezoekers de eerste helft niet op gang en keken dan ook bij rust tegen een 19-15 achterstand aan.

Coach Robin Gielen hierover: „Na de overwinning van woensdag op SEW werd er te gemakkelijk gedacht over de tegenstander van vanavond . Daardoor speelden we te slap en te nonchalant. In de rust heb ik gevraagd of dit is wat we willen laten zien. Dat hebben de meiden goed opgepakt.”

Na de pauze werd het eerst zelfs nog 21-16, maar daarna kwamen de Limburgse vrouwen op stoom. „Met een betere dekking en concentratie buigen we een achterstand van vijf treffers in no time om in een voorsprong van 22-29.” Uiteindelijk gingen de punten met 28-34 mee de bus in. „Ik heb wel aangegeven dat we in de cruciale wedstrijden, zoals over twee weken tegen VOC, met een andere mindset het veld in moeten gaan.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal