Titelfavoriet Heroes laat BAL geen schijn van kans

Noe Botuli was met veertien punten topscorer namens BAL. © Jos van Moorsel

Weert -

De mannen van Basketbal Academie Limburg (BAL) verloren zaterdagavond met 63-103 van het nog ongeslagen Heroes Den Bosch.

Paul Vek

Net als vorige week in en tegen Leiden was er voor de Weertenaren weinig eer te behalen. Nog steeds zonder de geblesseerde Oshean Brathwaite en Tyler Frederick was het klassenverschil met de grote titelfavoriet onoverbrugbaar groot.

BAL probeerde de huid duur te verkopen, ook al stond het binnen acht minuten al op een 11-27 achterstand. Anders dan tegen Leiden werd er dit maal wel hard gewerkt om de schade beperkt te houden. Daardoor kon de thuisploeg heel even de marge tot rond de tien punten terugbrengen, maar een grote 34-52 achterstand bij rust was niet te voorkomen. „De ploeg toonde weliswaar karakter maar enkele jongens speelden toch weer ondermaats. We hadden geen enkele controle in het duel”, oordeelde coach Radenko Varagic.

Vooral de afwezigheid van spelverdeler Brathwaite deed zich gelden. Zijn vervangers kregen de bal onder zware druk van Heroes met grote regelmaat niet over de middenlijn waardoor de Brabanders 28 punten uit balverliezen konden scoren. Zonder enige dreiging onder de Weerter borden en een onverminderd offensief verdedigend Heroes zorgden ervoor dat BAL na de pauze andermaal onder de voet werd gelopen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal