Alle opgepakte demonstranten Extinction Rebellion weer vrij

© Regio15

Alle 150 actievoerders van klimaatactiegroep Extinction Rebellion zijn weer vrij, meldt de politie.

Redactie

Zaterdagmiddag werd het overgrote deel van de ongeveer 250 actievoerders opgepakt nadat ze de A12 hadden geblokkeerd. De burgemeester verbood de blokkade. Toen de actievoerders op de snelweg gingen zitten nadat de politie hen sommeerde te vertrekken, werden ze opgepakt en in bussen naar het bureau vervoerd.

„Iedereen is in overleg met het Openbaar Ministerie (OM) heengezonden. Het is aan hen om te bepalen wat er verder gebeurt”, zei een politiewoordvoerster. Het OM laat weten de zaken eerst nog te moeten beoordelen voordat er iets over gezegd kan worden.

Relevante plek

Extinction Rebellion protesteerde tegen subsidies voor de fossiele industrie. De groep voerde voor de vierde keer actie op het stuk snelweg, dat tussen de tijdelijke Tweede Kamer en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat ligt. Dat was volgens de actiegroep, die de demonstratie livestreamde, de relevante plek om actie te voeren omdat daar de beslissingen worden genomen. Het duurde enkele uren voordat de A12 weer helemaal vrij was.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal