Diamanten status voor huwelijk Jo Wöltgens en Odi Keulen

© Peter Trompetter

Kerkrade
redactie

Burgemeester Petra Dassen stond onlangs met bloemen op de stoep bij het echtpaar Wöltgens. Aanleiding was het diamanten huwelijk van Jo Wöltgens en Odi Keulen. De twee gaven elkaar op 28 november 1962 het jawoord.

De eerste kennismaking van het stel was met carnaval 1961, maar de vonk sloeg pas echt over bij een ontmoeting op de zomerkermis in Bleijerheide, tijdens een dansfeest in het patronaat. Sinds die tijd zijn Odi en Jo onafscheidelijk. Ze verloofden zich eind 1961.

In 1965 werd dochter Anja geboren. Het diamanten echtpaar heeft een kleindochter en twee achterkleinkinderen. Het derde achterkleinkind wordt in maart verwacht.

Jo was in zijn werkzame leven maatschappelijk werker en Odi was ruim twintig jaar in dienst bij naaldenfabriek Schmetz. Daarnaast is Jo twaalf jaar gemeenteraadslid geweest, waarvoor hij in 2014 een koninklijke onderscheiding ontving. Hij is ondertussen 27 jaar lid van mannenkoor Lambertus en helpt mensen met het invullen van het belastingformulier.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal