Kiwanis Kerkrade-Landgraaf doneert 1500 euro aan Stichting Leergeld Parkstad; geld wordt besteed aan de aanschaf van gebruikte verkeersveilige fietsen

Op de foto (vlnr): Tiny Beenackers, voorzitter Leergeld Parkstad, Ric Peters, wnd secretaris en Marcel Kelleners, waarnemend voorzitter van Kiwanis Kerkrade. © Ger Moonen

Kerkrade -

De Stichting Leergeld Parkstad heeft van Kiwanis Kerkrade-Landgraaf onlangs een donatie van 1500 euro ontvangen. Met het geld worden verkeersveilige gebruikte fietsen aangeschaft voor schoolgaande kinderen die in armoede leven.

redactie

In de zeven Parkstadgemeenten leven naar schatting 7000 kinderen onder de armoedegrens. Met de donatie van de Kiwanis helpt Leergeld Parkstad veel van deze kinderen door hen te laten meedoen met hun leeftijdgenootjes.

Voor kinderen van 4 tot en met 18 jaar betaalt de stichting bijvoorbeeld schoolspullen, een laptop en activiteiten die een school organiseert voor kinderen. Maar kinderen moeten ook mee kunnen doen buiten school. Zo betaalt Leergeld bijvoorbeeld ook de contributie van de sportclub, muziekles, een gebruikte fiets of een schoolreisje. Allemaal gewone dingen, waardoor kinderen zich kunnen ontplooien, ontwikkelen en het gevoel hebben dat ze meetellen, net zoals hun klasgenootjes.

Tiny Beenackers, voorzitter van Leergeld Parkstad was erg blij met de actie van de Kiwanis: „Door de stijgende prijzen en de energiecrisis neemt het aantal gezinnen dat hun kinderen niet meer normaal mee kan laten doen met hun leeftijdsgenootjes de laatste maanden sterker toe dan voorheen. De bijdrage van de Kiwanis Kerkrade is dan ook erg welkom en wordt gebruikt om verkeersveilige gebruikte fietsen te verstrekken aan kinderen die deze zelf niet kunnen kopen”, vertelt ze. „Overigens mag iedereen die een gebruikte fiets over heeft, contact met ons opnemen. Die komen wij graag ophalen en laten wij opknappen zodat ze verkeersveilig zijn.”

Ook particulieren doneren aan Leergeld Parkstad. „Met name nemen inwoners van Parkstad die de energietoeslag van 190 euro zelf niet nodig hebben het initiatief om deze te doneren.”

Kijk voor meer informatie op www.leergeldparkstad.nl/doneren.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal