Maurice van der Linden hoofdredacteur van TV Valkenburg

Maurice van der Linden. © TV Valkenburg

Valkenburg -

Maurice van der Linden (57) wordt met ingang van komende donderdag hoofdredacteur van TV Valkenburg, de lokale omroep voor de gemeente Valkenburg aan de Geul.

René Willems

Van der Linden volgt Henk Jakobsen op, die een paar maanden geleden om privéredenen is gestopt bij TV Valkenburg.

De nieuwe hoofdredacteur is in het verleden actief geweest bij de commerciële omroep TV Limburg. Verder heeft hij gewerkt voor WijLimburg en De Limburger.

Presentatie

In maart is Van der Linden een eigen mediabedrijf begonnen. „Ik miste het televisie- en presentatiewerk”, zegt hij. Hij combineert het hoofdredacteurschap straks met dat bedrijf.

Voorzitter Marcel Loozen is tevreden met de komst van Van der Linden. Hij hoopt dat de lokale omroep onder zijn leiding verder geprofessionaliseerd kan worden.

Samenwerking

De nieuwe hoofdredacteur krijgt als opdracht mee om de samenwerking met andere lokale omroepen in Maastricht en het Heuvelland verder uit te bouwen.

TV Valkenburg wil volgend jaar een eigen zendmachtiging aanvragen – los van Falcon Radio, waarmee de televisiezender nu nog verbonden is via de stichting Lokale Omroep Valkenburg.

Lees ook: TV Valkenburg zet Falcon Radio buitenspel: omroep vraagt zelf zendmachtiging aan

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal