Tom Jacobs prins van Swolgen, Tom en Maartje van der Heijden nieuw boerenbruidspaar

Het prinsenpaar met zijn adjudanten. © Marieta fotografie

Swolgen -

Bij D’n Bok in Swolgen is het spel al compleet op de wagen. Afgelopen weekeinde werd de nieuwe prins uitgeroepen en tevens het boerenbruidspaar van 2023 voorgesteld.

Marcel van Lier

In een act van The Masked Singer kwam Tom Jacobs (24) uit als nieuwe prins van CV D’n Bok. Samen met prinses Amber Peters en adjudanten Jur Janssen en Danny Jacobs zwaait prins Tom II de scepter in het Swolgense Bokkenrijk. Bij het prinselijk paar stroomt puur carnavalsbloed door de aderen. De ouders van Tom waren in 2004 prins en prinses van D’n Bok en die van Amber heersten in 2010 over De Vöskes in Meerlo. In dat jaar was Tom jeugdnar in Swolgen.

De prins werkt als chauffeur bij Guido Jansen Transport in Venlo, evenals adjudant Danny; Jur is metaalbewerker bij Mulders Metaal in Grubbenvorst. Prinses Amber is als diëtiste werkzaam bij VieCuri in Venlo. Hun lijfspreuk luidt: D’n Bokkenstal lupt wer vol, Zwollige gut wer leave, mit dit stel goan we ’n geweldige carnaval beleave!.

Bruid Maartje en bruidegom Tom. © Marieta Fotografie

De boerenbruidegom luistert naar dezelfde naam als de prins. Tom en Maartje van der Heijden vormen het nieuwe boerenpaar. Ze hebben twee kinderen en zijn met het hele gezin actief bij Sporting ST. Tom is leider van hun voetballende zoon Tijn. Maartje speelt korfbal, is bestuurslid en leidster van het team van dochter Nienke. Ze schrijft ook mee aan Bokkepraot, de carnavalskrant van Swolgen.

De bruidegom is werkzaam in de wegenbouw als meewerkend voorman bij PaveCare. Bruid Maartje is verpleegkundige en werkt met kinderen met een beperking. Op carnavalsdinsdag 21 februari worden ze in de onecht verbonden.

Als klap op de vuurpijl vond er ook nog een vorstwissel plaats. Tim Hodzelmans, sinds kort bestuurslid bij D’n Bok, werd gepresenteerd als opvolger van Frank Claessens, die na tien jaar stopt.