Gouden Roos voor RTL-serie ‘De Verraders’ en NTR-webserie ‘Er zijn grenzen’

Kasteel Erenstein in Kerkrade. © De Limburger

Londen -

De RTL-serie De Verraders – opgenomen in kasteel Erenstein in Kerkrade – heeft maandagavond een Gouden Roos gewonnen voor beste realityserie.

ANP

De NTR-webserie Er zijn grenzen won een Gouden Roos in de categorie Multiplatform Series. In de serie worden vijf jongeren gevolgd die seksueel zijn misbruikt.

In De Verraders strijden achttien BN’ers in een kasteel om een pot met zilver. Onder hen zijn verraders die de missie proberen te frustreren. Het programma is inmiddels verkocht aan vijftien landen.

„Deze internationale prijs is weer een prachtige erkenning voor al het harde werk en de passie die in dit format zit”, aldus RTL-directeur Peter van der Vorst.

Eerder maandagavond won de VPRO-serie Hoofdzaken al de prijs voor het beste Europese jeugdprogramma.

De uitreiking van de Gouden Roos, een van de meest prestigieuze Europese televisieprijzen, vond dit jaar plaats in Londen. De Rose d’Or-awards, zoals de prijzen officieel heten, worden sinds 1961 uitgereikt aan de beste programma’s van het afgelopen jaar op radio, televisie en internet.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal