Bokskampioen bedreigt Lionel Messi vanwege ‘beledigende’ actie

Messi heeft gescoord tegen Mexico. © ANP / AFP

Doha -

De Mexicaanse bokskampioen Saúl Álvarez is boos op voetballer Lionel Messi. Volgens Álvarez was op een video te zien hoe de 35-jarige Argentijn met een shirt van de Mexicaanse ploeg de kleedkamervloer aanveegt na de WK-zege op Mexico (2-0). „Messi moet God smeken dat ik hem niet tegenkom”, aldus Álvarez via Twitter.

Redactie

Op de beelden is te zien hoe Messi het Mexicaanse shirt met een voet lijkt te raken terwijl hij en zijn teamgenoten springend de cruciale overwinning vierden. Andere gebruikers confronteerden de bokser al snel met zijn bericht en zeiden dat er bij de festiviteiten niets ongewoons gebeurt.

„De shirts liggen na een wedstrijd altijd op de grond vanwege het zweet”, aldus de voormalige Argentijnse voetballer Sergio Agüero in een reactie. Maar Álvarez bleef bij zijn standpunt. „Messi deed iets doms en beledigde Mexico.”

Saúl Álvarez.  © ANP / EPA

Álvarez heeft in vier verschillende gewichtsklassen de titel gepakt en verloor pas twee keer in zijn carrière een wedstrijd.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal