Nieuwe aflevering ‘Op Pad Met Math’: wandelen rondom de Roode beek en Vlodropper station

Knuppelbrug over de Roode beek die door een moerasbos slingert.  © Math de Ponti

Vlodrop/Roermond -

In een nieuwe aflevering van de natuurserie ‘Op Pad Met Math’, die vanaf zondag 4 december wordt uitgezonden door de regionale omroepen OR6 en ML5 nemen cameraman Chris Trines en verteller/gids Math de Ponti uit Roermond de kijkers mee naar Vlodropper Station.

In deze uithoek van de Meinweg komen natuur en cultuur samen. De Roode beek, die de grens vorm geeft tussen Duitsland en Nederland, slingert door haar dal omgeven door broekbossen. De spoorbaan de IJzeren Rijn heeft hier vele jaren een station gehad en in het seminarie van St. Ludwig werden Duitse scholieren opgeleid tot broeder of priester. Het heuvelachtig terrein is begroeid met bossen waar eik, beuk, berk, fijnspar en lariks groeien. „Door de afwisseling in de begroeiing is het een spannend stuk natuur voor jong en oud. Zeker als je over het knuppelbruggetje loopt dat boven het moerasbos is aangelegd”, aldus Math de Ponti.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal