Decemberactie Limburgse voedselbanken

© Archief De Limburger

Maastricht -

Net als voorgaande jaren houden de Limburgse voedselbanken in december een winkelactie.

„Nog meer dan anders is dit hard nodig door de hoge inflatie waardoor er steeds meer cliënten komen. De toevoer van producten is hier niet in meegegaan waardoor de magazijnen steeds leger worden”, geven de banken aan.

Bij de winkelactie worden mensen gevraagd lang houdbare producten te kopen en deze af te geven bij de actiestand bij de in of uitgang van de winkel. Lang houdbare producten zijn bijvoorbeeld groenten in blik of pot, rijst en pasta’s of broodbeleg zoals jam of hagelslag. Bij de ingang worden flyers voorzien van een boodschappenlijstje uitgedeeld.

De voedselbanken Limburg-Zuid, Midden-Limburg, Venlo, Peel en Maas en Limburg-Noord zullen de december actie op zaterdag 10 december houden. Voedselbank Weert doet dit op zaterdag 17 december. Neem voor eventuele lokale en extra acties contact op met de voedselbank in uw buurt.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal