Minister Helder (Sport) met One Love-speldje op tribune bij Nederland-Qatar

Minister Conny Helder (Sport) heeft ervoor gekozen om het One Love-speldje te dragen op de eretribune tijdens de WK-wedstrijd Nederland-Qatar. Ze volgt daarmee de lijn van de voetbalbond KNVB.

Redactie

De bond, die eerder nog Oranje-captain Virgil van Dijk een One Love-aanvoerdersband wilde laten dragen, vindt het nu een ‘provocatie’ om KNVB-directeur Marianne van Leeuwen diezelfde band om te doen in het bijzijn van de emir van Qatar. Een speldje is ‘sjieker’ volgens de bond, die Helder adviseerde dat voorbeeld te volgen.

Daar heeft de minister gehoor aan gegeven, blijkt tijdens de wedstrijd dinsdagmiddag. Dat Helder daarbij aanwezig is, levert haar veel kritiek op vanuit de oppositie in de Tweede Kamer. Die zag het sowieso al niet zitten dat een Nederlandse regeringsafvaardiging naar Qatar afreisde. En het deed extra pijn dat Helder maandagavond laat een debat over de sportbegroting vroegtijdig moest afbreken om het vliegtuig naar de oliestaat te pakken.

Daar had ze dinsdagochtend een ontmoeting met de Qatarese minister van Arbeid, Dr. Ali bin Samikh Al Marri. Ook sprak ze met de Internationale Arbeidsorganisatie over de werkomstandigheden in Qatar.

Lees ook: Straks Oranje kijken op de werkvloer? Niet overal in Limburg mag dat gewoon: ‘Streamen op de telefoon is hier uit den boze’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal